17 شهریور 1398 - 16:6
شناسه خبر: 10707
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
فائو اعلام کرد:
کاهش قیمت های جهانی مواد غذایی در ماه آگوست
به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، بر اساس آخرین گزارش فائو از تغییرات قیمتی مواد غذایی اساسی، شاخص کل مواد غذایی در ماه آگوست با 1.1 درصد کاهش نسبت به ماه گذشته روبه رو بوده به طوری که سومین کاهش پیاپی را در طول ماه های گذشته تجربه کرده است. طبق گزارش فائو این کاهش عمدتا به علت کاهش در قیمت های جهانی غلات اصلی گندم و جو و همچنین افت قیمت های جهانی شکر بوده است به طوری که افزایش در قیمت های روغن های نباتی نتوانسته آن را خنثی کند.
شاخص قیمت غلات فائو در ماه آگوست با 6.4 درصد کاهش نسبت ماه گذشته رو به رو بوده که عمدتا به دلیلی کاهش در قیمت های جهانی گندم و ذرت است. قیمت های جهانی گندم در این دوره به دنبال افزایش ذخایر صادراتی این محصول و رقابت بین صادرکنندگان همچنان روند نزولی را طی کرده است. قیمت های جهانی ذرت نیز به دنبال میزان تولید بسیار بالاتر از پیش بینی آن در ایالات متحده آمریکا، کاهش قابل ملاحظه ای را تجربه کرده است. قیمت های جهانی برنج اما در این دوره با افزایش روبرو بوده اند که عمدتا تحت تاثیر کاهش تولید فصلی در نیمکره شمالی و همچنین در تایلند به علت افزایش نگرانی ها از تاثیر تغییرات اب و هوایی بر تولید محصول، بوده است.
قیمت های جهانی روغن نباتی در این ماه 7.5 درصد نسبت به ماه گذشته افزایش داشته اند به طوری که برای یازدهمین ماه متوالی روند صعودی طی کرده است. عمده علت افزایش در قیمت های جهانی روغن نباتی به دنبال رشد قیمت های جهانی روغن پالم به دلیل افزایش تقاضای وارداتی این محصول و ذخایر پایین تر از انتظار کشور مالزی بوده است. از طرف دیگر اندونزی در اکثر نقاط تولید روغن پالم آب و هوای نامطلوب گزارش کرده که افزایش نگرانی ها از میزان تولید این محصول را به دنبال داشته است. قیمت های جهانی روغن سویا نیز در این دوره به دنیال افزایش تقاضاهای غذایی و بیودیزلی افزایش داشته است.
قیمت های جهانی گوشت نیز در ماه آگوست با 0.5 درصد افزایش به روند افزایشی ملایم خود که از ماه فوریه اغاز شده ادامه داده است. قیمت های جهانی گوشت خوک در این ماه افزایش یافته اند که علت عمده آن افزایش تقاضای وارداتی از سوی کشورهای اسیایی بالاخص چین بوده است. به رغم تقاضای وارداتی بالا، قیمت های جهانی گوشت مرغ و گوسفند در این دوره ثابت بوده اند که نشان دهنده ذخایر صادراتی کافی از سوی کشورهای عمده صادرکننده این محصولات است. از سوی دیگر با وجود تجارت بالای گوشت گاو در جهان، قیمت دلاری آن با کاهش رو به رو بوده که نشان دهنده کاهش ارزش پول کشورهای عمده صادرکننده این محصول چون استرالیاست.
شاخص قیمت لبنیات فائو نیز در این دوره با 0.5 درصد افزایش روبرو بوده که علت اصلی آن را میتوان در افزایش تقاضای وارداتی و رشد قیمت محصولات پنیر، پودر شیر بدون چربی و پودر شیر کامل جستجو کرد. قیمت های جهانی کره اما در این ماه برای سومین ماه متوالی کاهش یافته است؛ کاهش تقاضا وارداتی و خوشبینی ها از افزایش ذخایر صادراتی در فصل جدید علل عمده کاهش قیمت های جهانی کره گزارش شده است.
قیمت های جهانی شکر اما در این دوره 4 درصد کاهش یافته و علت اصلی آن کاهش ارزش پول ملی برزیل که انگیزه صادراتی این محصول را افزایش داده ، گزارش شده است.